Mekong Delta

I dag måtte vi vække drengene, for selvom det havde været en lang dag i går, havde vi bestilt en tur i dag. Vi må jo ud udnytte tiden, mens vi er her!!
Kl. 8 var vi klar parat til en tur til Mekong Delta. Mekongfloden løber gennem 5 lande [Kina, Cambodia, Thailand, Laos, Burma] inden den løber igennem Vietnam og ud i havet.

Køreturen derned tog næsten 2 timer, og chaufføren kørte elendigt. Han skiftede hele tiden mellem at gasse op, og bremse. Så hvis man havde tendens til køresyge, så var man da helt sikker på dagens tur.
Begge børnene brækkede sig i en pose, og vi revurderede et øjeblik de gode intentioner med den lange køretur. Men efterfølgende fandt de begge ro, og Otto sov det sidste stykke af turen.

Vi kørte i en lille minibus, som var mega luksus. Den havde 4 “lænestole” som nærmest kunne ligge ned, samt et bagsæde. Foruden os, var to unge Koreanere med på turen. Foran sad chaufføren, vores engelsktalende guide og en hjælper.

Vi gjorde stop ved den ældste og største pagoda [tempel] og fik set de 4 store Buddha’er. Ungerne fik besøgt toilettet og Otto fik erhvervet sig en orange kasket til den nette sum af 10 kr.!

Ved floden hoppede vi på en båd, som sejlede os afsted ud på en lille ø. For dem, der ikke har været på Mekong Deltaen kan jeg fortælle, at floden er bred. Brunt vand omgivet af vildt og fascinerede frodigt buskads. Masser af træer og frugter. Ananas. Mango. Kokosnødder. Bananer.

På øen så vi, hvordan de bruger kakaoplanter til at lave chokolade. Der var også smagsprøver!!
I “baghaven” havde de en pytonslange, som hurtigt fangede drengenes opmærksomhed. En ung pige, var sød til at tage den frem, så vi rigtig kunne se og røre.

Vi fik serveret honningthe [the, honning, lime] og lov til at kigge ned i en af bistaderne.

Vi sejlede videre og lagde til land for enden af nogle små flodstier, hvor en ældre dame i en båd, sejlede os en tur ind igennem den vilde natur. En spændende lille tur, i skyggen af de høje træer.

Vi kom hen til frokostrestauranten, og fik serveret det lækreste mad. Stegte ris, braiseret fisk, suppe, kæmpe hvidløgsrejer, friske forårsruller der blevet lavet ved bordet, indeholdende rispapir, salat, nudler og lækker fisk. En virkelig spændende oplevelse.

Efterfølgende besøgte vi et sted, hvor de lavede karameller af kokosmælk. Kristian smagte på en slangesnaps… og inden vi så os om, var vi på vej hjem igen. Heldigvis sov begge drengene på hjemturen.

Retur i Ho Chi Minh spiste vi aftensmad nede på Street Food markedet – kan virkelig anbefales, – og gik en tur inden vi vendte hjemad mod hotellet.

 

Facebook

6 kommentarer til “Mekong Delta”

 1. Wau. En ny fantastisk tur. I får godt nok set og oplevet meget. Eksotisk mad og drikke Vi skal på et 2 dages Cruise på Mekongfloden, så det kan vi glæde os til, når vi læser jeres historie Sov godt og go’ dag imorgen ❤️

 2. Rigtig spændende dag. Slangesnaps,det lyder meget specielt men du Kristian har jo aldrig været bange for at smage nye ting. Kram

  1. Hej Søs.
   Jamen, det har vi ingen problemer med. Forsøger at holde dem i skyggen, og i vandet, når vi er ved stranden – og så er de en hel del nøgne!!!!
   Hvornår rejser I?
   Kram

 3. Hvor bookede i turen? Den lyder præcis som sådan en tur vi ønsker os! Vi overvejer en 2 dages tur til Mekong deltaet fra Ho Chi Minh – synes i 1 dag er nok, eller ville i have foretrukket mere tid?

  1. Hej Anna-Mette.
   På de fleste gadehjørner i Ho Chi Minh ligger der et rejsebureau. Så har de en masse ture, typisk til mekong og til Chu Chi Tunnels (i øvrigt også bestemt spændende).
   Så er det bare at vælge den tur, man synes passer bedst. Vi synes det var helt fint med en endagstur. Men det tager alligevel nogle timer at køre ned og igen, når man skal hjem. Så har man små børn – og meget tid, kan man jo overveje en overnatning dernede.
   God rejse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *